Слідчий поліції, якого затримали за торгівлю наркотиків у Чернівцях, раніше працював у прокуратурі

02.09.2019 08:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Крім того, раніше його затримували за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Днями у Чернівцях затримали лейтанта поліції, який вимагав 500 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності. Крім корупційних дій, в "багажу" досвіду слідчого - зупинення патрульною поліцією за кермом у стані сп'яніння. Щоправда, суд не визнав правоохоронця, в минулому співробітника прокуратури, винним.

 
Як повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції, відомству став відомий факт вимагання неправомірної вигоди одним з працівників слідчого підрозділу поліції Буковини. Хабар у розмірі 500 доларів США лейтенант поліції, який раніше був співробітником прокуратури, вимагав за непритягнення місцевого мешканця до відповідальності.
 
 
За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом ГПУ, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.
 
 
Разом з викриттям слідчого у корупції було встановлено, що це не єдині протиправні дії, до яких він вдається. Співробітники патрульної поліції зупинили 29-річного офіцера поліції у стані сп'яніння за кермом автомобіля. Від проходження освідування він відмовився. За фактом події було складено адміністративний протокол, однак, у суді лейтенант поліції був визнаний невинним.
 
 
Після одержання хабара слідчий поліції був затриманий на місці події оперативниками Чернівецького УДВБ НПУ та слідчими ДБР. Речові докази вилучено, фігуранта затримано в порядку ст.208 КПК України.
 
 
За вчинене співробітникові поліції оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews