На Соборній площі у Чернівцях проведуть флешмоб проти кору

03.09.2019 06:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сьогодні, 3 вересня, о 14.50 на Соборній площі відбудеться флешмоб проти спалаху кору в Україні за участю волонтерів Червоного Хреста.

Захід відбудеться за підтримки Департаменту охорони здоров’я та КМУ “Обласний центр здоров’я”.

Запрошуємо представників ЗМІ!

Довідка

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, в 2018 році було зареєстровано 54000 випадків захворювань і понад 48000 вже у 2019 році.

Волонтери Червоного Хреста проводять інформаційну кампанію, щоб зупинити поширення захворювання на кір: допомагають працівникам охорони здоров’я підвищувати рівень обізнаності про вакцинацію, проводять освітню кампанію у дитячих садках, школах, лікарнях тощо.

На спалах кору в Україні впливає низький рівень вакцинації населення. У 2018 році відсоток вакцинованих новонароджених дітей склав лише 54%, який є майже найнижчим у світі. Це значно менше, ніж рівень у 95%, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров’я для створення так званого колективного імунітету. Рівень у 95% захищає навіть тих осіб, які не можуть бути вакциновані через медичні протипокази.

За матеріалами Департаменту Охорони здоров'я ЧОДА.

 

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews