Куди спрямовують державну субвенцію громади Буковини?

10.09.2019 08:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Станом на 09.09.2019 об’єднаними громадами Чернівецької області отримано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на загальну суму 51040,0 тис. грн. або 66,8 % від передбаченого обсягу на 2019 рік.

Варто зазначити, що цього року Недобоївська сільська об’єднана територіальна громада отримала  2165,2 тис. грн. інфраструктурної субвенції, за рахунок якої заплановано реалізувати п’ять проектів, які спрямовані на підтримку об’єктів соціального характеру (школи, дитячі садки, амбулаторії, заклади культури та ремонт адмінбудівель).

Чотири з п’яти проектів стосуються освітніх закладів. Зокрема, у селі Керстенці спрямують на капітальний ремонт ЗОШ І-ІІ ступенів 267,5 тис.грн. На капітальний ремонт ДНЗ в селі Долиняни виділено 299,3 тис. грн., що покращить функціонування дитячого садочку.

Також громадою села Ставчани  фактично освоєно 100% коштів інфраструктурної субвенції на суму 299,3 тис. грн. За рахунок зазначених коштів буде проведено капітальний ремонт з утеплення будівлі НВК І-ІІ ступенів, що дозволить створити комфортні умови для надання якісних освітніх послуг мешканцям, покращить функціональність та естетичну привабливість школи.  

Окрім того, Недобоївська громада за рахунок інфраструктурної субвенції забезпечила частину співфінансування проекту ДФРР з реконструкції Недобоївського навчально-виховного комплексу, який має стати гордістю всієї громади. До початку робіт тут навчалось 120 дітей, при розрахунковій потужності на 40 осіб. Після реконструкції і добудови другого поверху тут вільно зможуть навчатись 150 дітей.

Останній об’єкт, на який виділили 780,9 тис. грн. інфраструктурної субвенції, стала адміністративна будівля в с. Недобоївці,  де проводиться ремонт приміщень першого поверху для облаштування Центру надання адміністративних послуг.

Також Недобоївська ОТГ є однією з переможців 2 Раунду Програми «U-LEAD з Європою» щодо покращення якості надання адмінпослуг. За результатами реалізації зазначеної Програми, буде закуплено меблі для ЦНАПу, комп’ютерну техніку із програмним забезпеченням, проведено спеціалізоване навчання для адміністраторів, що дозволить забезпечити мешканців с. Недобоївці якісними адміністративними послугами.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews