У реабілітаційному центрі на Буковині пройшов тематичний тиждень

29.09.2019 23:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З  23  до 27  вересня у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі №1 відбувся тиждень української жестової мови «Дивовижний світ жестової мови», присвячений Міжнародному дню жестових мов та Міжнародному тижню глухих.    

Тиждень видався насиченим. Відкрився він лінійкою «Данина жестовій мові»,  під час якої учні вели мову про важливість вивчення української  жестової мови в сучасному світі.

На годині спілкування «Нечуючі  можуть усе» та під час засідання круглого столу «Відомі і талановиті люди серед нечуючих» вихованці дізналися про здобутки людей з порушеннями слуху у різних царинах. Під час лекції-презентації розширили уявлення про історію виникнення жестів, змагалися, навчалися, перевіряли власні знання української жестової мови, виконуючи завдання інтелектуально-розважального квесту «Від емоцій до жестів».

Запам’яталася усім творча зустріч «Світ глухих та глухі у світі», де старшокласники презентували свої проєкти про відомих нечуючих, випускників і працівників нашого закладу. Родзинкою заходу стала розповідь Петра Мендришори, випускника центру, який цього року здобув титул «Містер Європа серед глухих»  на Міжнародному конкурсі краси  «Глухі Міс і Містер світу Європа та Азія - 20192, що проходив у ПАР.

Вихованці закладу також підготували  виставку робіт «Яскравий світ очима тиші». Упродовж одного дня, у рамках акції «Ми чуємо серцем», всі вихованці та співробітники центру спілкувалися тільки жестовою мовою.  

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews