Завдяки українсько-литовського проєкту встановлять очисні споруди у місті Заставна

30.09.2019 08:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У посольстві України в Литві відбулася церемонія передачі проектно-кошторисної документації по українсько-литовському проєкту реконструкції каналізаційних очисних споруд у м. Заставна.

Участь у заході від Чернівецької ОДА заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець та заступник директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства облдержадміністрації Юрій Штефуник.

Організація OPENEUROP та ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» вручили технічну документацію делегації Чернівецької обласної державної адміністрації. Розробку документації профінансувало Міністерство закордонних справ Литви в рамках двостороннього співробітництва з Україною.

Проект вигідний як українській стороні, так і литовській. Місцева влада отримала безкоштовне проектування і зможе розпочати встановлення очисних споруд, постачальники – презентують свій продукт на ринку України, а споживач отримає очищення води за європейськими стандартами. Завдяки модульним конструкціям (литовські технології) будуть очищуватись каналізаційні стоки міста Заставна.

Очисні споруди модульного типу заплановано встановити у 2020 році.   

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews