У Чернівцях відзначили День усиновлення

01.10.2019 07:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У понеділок, 30 вересня, в Україні відзначають День усиновлення. На Центральній площі міста Чернівці Служба у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Василя Гостюка, за участі волонтерів, прийомних батьків з дітками, вихованців театральних та циркових студій, школярів та небайдужих чернівчан провели урочисті розважальні заходи.

Головна мета акції - донести клич в усі куточки нашої області, що Буковина має стати краєм без сиріт!

Привертати увагу дорослих до цієї важливої теми взялися саме діти. Свої виступи, в рамках акції талановиті діти- дітям сиротам, представили учні 3-Б класу Чернівецької спеціалізованої школи №26 (подяка класному керівникуГоринюк Марії Василівні, завдяки таким вчителям діти стають суспільно активними, не байдужими і толерантними), вихованці циркової студії «Капітошка», вокальної студії «Шарм» та вокальної групи «Колорит».

Теплими словами, відзнаками обласної державної адміністрації та цінними подарунками привітав зі святом тих, кому довірені діти Буковинського краю, заступник голови облдержадміністрації, куратор служби у справах дітей Василь Гостюк. Відтак, посадовець нагородив Венгренюк Тетяну та Венгренюка Юрія - батьків дитячого будинку сімейного типу, м.Чернівці, Чорну Ніну – опікуна, с. Олексіївка, Сокирянського району, Вегеру Галину - опікуна, с. Лашківка, Кіцманського району, Войтюк Людмилу – опікуна, м. Новоселиця, Злу Раїсу – опікуна с. Білоусівка, Сокиряеського район, Кузика Василя – опікуна, м. Новоселиця, Купецьку Домніку – опікуна, смт. Глибока, Мецканюка Олександра - опікуна м. Чернівці, Петрова Валентина – опікуна, м. Новодністровськ, Питришену Катерину - опікуна, с. Ленківці, Кельменецького району, Рашківського Богдана та Рашківську Соломію - усиновителів, м. Хотин.

Також грамотами облдержадміністрації Василь Гостюк нагородив районних та міських представників служб у справах дітей.

«Ми сьогодні зібралися на головній площі нашого міста, щоб вшанувати тих, кому Буковина довірила Своїх Дітей, - з такими словами звернувся до всіх присутніх заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк. - День усиновлення, свято, присвячене тим, хто здатен і народжує серцем. Дякую вам за мужність, за теплоту і любов, яку даруєте дітям. Запевняю, що ми і надалі будемо всіляко сприяти Вам, адже наша мета зробити Буковину без сирітства».

На завершення заходів здійснилася мрія маленького Миколки, який дуже хотів сфотографуватися з представниками обласної влади, а також відбувся спільний танцювальний флешмоб.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews