Жителі одного з районів Буковини заборгували за газ понад 36 мільйонів гривень

03.10.2019 09:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У Сокирянському районі через це відключили 92 домогосподарства.

Заборгованість приватних клієнтів-споживачів газу перед Сокирянським відділенням ТОВ “Чернівцігаззбут” напередодні опалювального сезону перевищила 36 млн. грн. Однак, порівняно з минулим місяцем, борги сокирянців зменшилися на 14% – впродовж вересня нинішнього року сплатили всі кошти за використане блакитне паливо 133 абоненти. Ще майже 8 тис. жителів району та міста Новодністровськ мають заборгованість за надані послуги з газопостачання та ризикують залишитися без блакитного палива.  Про це повідомляє Північно-бессарабський інформаційний портал.

Наразі від стану розрахунків споживачів за використаний газ, як стверджують газовики, залежить стабільність газопостачання регіону. Адже отриманими коштами “Чернівцігаззбут” розраховується з оптовим постачальником НАК “Нафтогаз України” та іншими учасниками ринку.

Відтак працівники Сокирянського відділенням ТОВ “Чернівцігаз збут” вимушені йти на крайні заходи – за останніх чотири тижні вже відключені від газопостачання 92 приватних абоненти.

За кілька тижнів – початок опалювального періоду, коли у клієнтів зростуть поточні витрати за спожитий газ. Тому газовики пропонують боржникам, в тому числі і отримувачам субсидій, – погасити борги, а в разі необхідності укласти з ними договір на реструктуризацію. Адже оплата частинами дозволить розрахуватися за спожитий газ та уникнути відключення від газопостачання. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews