На Буковині відбудеться ряд заходів з нагоди відзначення Дня захисника України

10.10.2019 19:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України триватимуть кілька днів.

11 жовтня о 9.00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника Героям Буковинського Куреня (на розі вулиць Руської – Сагайдачного);

о 9.15 – покладання квітів до стели загиблим у зоні проведення АТО, ООС (Центральна площа Чернівців);

о 10.30 на Центральному кладовищі Чернівців відслужать панахиду та покладуть лампадки і квіти до могил загиблих Героїв.

О 12.00 в Будинку офіцерів (м.Чернівці, Театральна площа, 6) відбудеться урочисте зібрання з нагоди Дня захисника України.

Планується вручення державних нагород, відзнак обласної державної адміністрації.

Заходи організовані Чернівецькою обласною державною  адміністрацією спільно з  Чернівецьким обласним військовим комісаріатом, на підтримку ініціативи громадського формування «Буковинська народна комендатура», волонтерів та громадських активістів.

В цей же день До Дня Покрови Пресвятої Богородиці та українського козацтва о 18.30в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відбудеться концерт «Легенда про Свободу» за участі академічного камерного хору «Чернівці» (пісні українського козацтва та січових стрільців в обробці: М, Леонтовича, М. Гайворонського В. Барвінського, М. Колесси, Б. Кудрика) та академічного симфонічного оркестру (світова прем’єра Роман Придаткевич (1895 - 1980) Симфонія №1 сі мінор «Легенда про Свободу» (1938).

У суботу, 12 жовтня, до Чернівців завітає оркестр військово-повітряних сил США в Європі і о 19.00 дасть в філармонії концерт з новою програмою «Музика свободи». Очікується, що разом з американським оркестром також виступить Національний президентський оркестр.

У понеділок, 14 жовтня, у с. Добринівці Заставнівського району о 14.00 з молебня за Україну і полеглих Героїв розпочнеться низка заходів до Дня захисника України, Дня козацтва та Дня створення УПА (деталі - https://bukoda.gov.ua/event/444 ).

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews