До 8 років тюрми засудили буковинця, який разом із друзями забив до смерті чоловіка

16.10.2019 14:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чоловіка побили через п'яну суперечку.

У Чернівецькій області суд призначив 8 років тюрми нападнику, який до смерті побив батька свого друга. Про це йдеться у вироку на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, - пише ІА АСС.

Трагічний випадок стався ще увечері 9 жовтня 2014 року в селі Череш Сторожинецького району. Суд встановив, що того дня обвинувачений разом з іншою особою, відомості щодо якої виділено в окреме провадження, в процесі сварки, нанесли потерпілому ряд ударів руками і ногами по голові та тулубу.

Через кілька днів після інциденту побитий чоловік помер у лікарні. Причина смерті - закритий злам кісток склепіння та основи черепа з забоєм та набуханням речовини головного мозку. Того дня обвинувачений разом із сином побитого та своїми братами розпивали спиртні напої біля магазину. Через певний час до них підійшов потерпілий, який намагався забрати сина додому.

В результаті виникла суперечка і під час конфлікту обвинувачений разом зі своїми братами побили чоловіка. Син у цей час побіг додому покликати родичів на допомогу. Коли дружина потерпілого дізналася про побиття, його вже побитого знайшли біля воріт.

Вони занесли чоловіка до хати. Коли той прийшов до тями, то вказав, що його побив обвинувачений зі своїми братами. Скаржився на сильний головний біль, а серед ночі йому стало дуже погано і вранці йому викликали швидку. Через два дні побитий чоловік помер.

Усі експертизи довели, що смерть настала від травм, які той отримав від ударів тупих предметів, якими могли бути кулаки та важкі черевики на ногах. У судовому засіданні обвинувачений своєї вини не визнав. Сказав, що він лише штовхнув потерпілого та не сильно вдарив ногою по нозі. А в голову його ніби-то ніхто не бив. Проте, зібрані докази, в тому числі покази свідків та відео з камер спостереження довели, що саме обвинувачений разом зі своїми братами сильно побили потерпілого. А медики довели, що смерть настала через отримані під час побиття травми.

Таким чином, Сторожинецький районний суд визнав обвинуваченого винним у нанесенні важких тілесних ушкоджень, що привели до смерті потерпілого та призначив йому 8 років тюрми. Також засуджений має сплатити дружині загиблого 200 тисяч гривень моральної та понад 86 тисяч гривень матеріальної компенсації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews