Стала відома причина смерті жінки, яка померла під час операції

18.10.2019 07:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Стали відомі остаточні причини смерті 37-річної жінки у Чернівецькому пологовому будинку №1.

Остаточно встановлено, що причиною смерті 37-річної жінки стала тромбоемболія легеневої артерії. Операція могла спровокувати рух тромбу, але жодної помилки у діях лікарів не було. Про це кореспонденту promin.cv.ua повідомив начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Віктор Бачинський.

- Таких випадків ми кожного року ми має дуже багато. Людина може просто йти по вулиці, впасти та померти. І те, що це сталося у лікарні
- це просто збіг обставин. Тромб заблокував легеневу артерію і жінка, на жаль, померла. Жінці давали наркоз і це могло спровокувати рух тромбу. Але цього ніхто не міг передбачити. Жінка 18 хвилин перебувала під наркозом і померла на 19 хвилині операції. Лікарської помилки в цьому немає, - зазначив Віктор Бачинський.
 
Водночас, головний судмедексперт області зазначив, що він не знає, які обстеження проходила жінка перед операцією і чи вживала якісь медпрепарати.
 
 
- Мені це невідомо. Перед нами таке завдання не ставилося, - додав Віктор Бачинський.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews