Немає світла, нічого не доїжджає: як живеться людям у гірських селах Буковини

27.10.2019 13:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Гірські села Мариничі та Петраші в Чернівецькій області тижнями живуть без світла, а автобуси та "швидка" не доїжджають до них.

Про це йдеться у сюжеті новин телеканалу ICTV, пише molbuk.ua.

Зазначається, що для того, щоб купити хліба, жителям необхідно пройти 10 кілометрів бездоріжжям. У селі Петраші Путильського району в місцевої жительки буквально за кілька годин згоріло велике господарство.

"Було четверо свиней, одне велике дуже, і три підростки, – каже мешканка Петрашів Василина Гостюк. – Двомісячне теля та 11 крілів. Було ще 2,5 тонни сіна і весь інвентар".

Пожежна відмовилась їхати на хутір, бо для переповненої водою машини це – небезпечно. Швидка також сюди не доїжджає.

Пан Віктор із обпеченим лицем добирався до лікарні пішки.

"Хірург обдивився, каже – я вас відпускаю, можете йти. А останній автобус поїхав – нема чим їхати", – розповів чоловік.

Причина пожежі – коротке замикання. Електростовпи трухляві, трансформатор старий, газу в селі немає. Електроплити через перепади напруги не працюють, побутова техніка виходить з ладу. Без світла люди живуть тижнями.

Непереливки і жителям сусіднього села Мариничі. Щоб купити хліба, піти на навчання чи на огляд до лікаря, горянам треба подолати пішки 10 кілометрів бездоріжжям.

Люди не чекають, а встановлюють дорогу самотужки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews