Чернівецьку область представлять на інвестиційному форумі в Маріуполі

28.10.2019 22:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У вівторок, 29 жовтня 2019 року, в м. Маріуполь за участю Президента України відбудеться Перший інвестиційний форум «RE-THINK. Invest in Ukraine».

В рамках заходу регіони матимуть можливість представити найбільші інвестиційні проекти.

Чернівецьку область на форумі представить виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Михайло Павлюк.

Фахівцями Ukraine Invest опрацьовані подані Чернівецькою обласною державною адміністрацією проекти та відібрано для представлення на Форумі 3 проекти у сфері розвитку інфраструктури, промислового розвитку, рекреації та туризму. 

Зокрема,

перший, це – проект «Реконструкція та розвиток Чернівецького міжнародного аеропорту».

Проект реконструкції та розвитку аеропорту передбачає на першому етапі: проведення реконструкції та розширення злітно-посадкової смуги, реконструкцію рульових доріжок та перонів для забезпечення експлуатаційних вимог обслуговування сучасних літаків.

На другому етапі: будівництво нового пасажирського терміналу з можливістю його комерційної оренди (концесії).

Потреба в інвестиційних коштах, за оцінками, становить 43-45 млн. дол. США.

Термін реалізації першого етапу становить 1 рік, другого – залежно від інвестиційних можливостей.

Цей проект пройшов комплексну державну експертизу, земельні ділянки надані аеропорту у безстрокове користування або знаходяться у процесі узгодження даного користування.

У разі реалізації проекту буде досягнуто наступного ефекту:

- збільшення можливості обслуговувати до 400 пасажирів на годину;

- зростання кількості пасажирських і вантажних рейсів;

- підвищення туристичного потенціалу регіону;

- створення понад 1000 нових робочих місць, у тому числі у суміжних галузях економіки;

- залучення до обслуговування в аеропорту міжнародних лоукост-авіакомпаній.

Наступний важливий проект для розвитку промислового виробництва та економіки в цілому – це розбудоваІндустріального парку «Новодністровськ».

В 2017 році на території Новодністровської міської ради створено перший в області індустріальний парк, на території якого планується розвивати приладобудування, забезпечити виробництво продукції легкої промисловості, переробку сільськогосподарської продукції.

Загальна площа індустріального парку становить 15,36 га, парк створено на строк: 30 років.

Індустріальний парк знаходиться на перетині 3-ох областей: Чернівецької, Вінницької та Хмельницької; 20 км до кордону з Молдовою, 180 км до кордону з Румунією.

На даний час визначено керуючу компанію індустріального парку – Приватне акціонерне товариство «Гравітон», залучено одного учасника – ТОВ «ВЕСТ БУКОВИНА».

На сьогодні, тривають заходи щодо розбудови індустріального парку, зокрема реалізується проект з будівництва мереж водопостачання, водовідведення та зливових стоків до індустріального парку, загальною вартістю 6,2 млн.грн., у тому числі 3,1 млн.грн. – за кошти державного фонду регіонального розвитку та 3,1 млн.грн. – кошти місцевого бюджету.

У розвиток парку керуючою компанією вже інвестовано 8,5 млн.грн. власних коштів.

Для розбудови парку виготовлено та погоджено містобудівну документацію.

Потреба в інвестиційних коштах для проведення реконструкції існуючих будівель, за оцінками, становить 10 млн. дол. США.

У разі реалізації проекту буде досягнуто наступного ефекту:

- створення 850 нових робочих місць;

- підвищення рівня ділової активності в м. Новодністровськ;

- підвищення інвестиційного, ділового та економічного іміджу Чернівецької області та України;

- збільшення обсягу залучених інвестицій у реальний сектор економіки;

- залучення новітніх технологій виробництва товарів та послу;

- розвиток міжгалузевої кооперації між учасниками індустріального парку та підприємствами міста, а також представниками малого та середнього бізнесу.

Третій інвестиційний проект, який ми плануємо реалізувати в області, це проект в сфері туризму та рекреації –Будівництво та введення в експлуатацію лікувального центру «Герцаївські джерела» та запуск цеху з розливу лікувальних вод в селі Хряцька, Герцаївського району.

Проектом передбачається здійснити, на першому етапі, будівництво лікувального центру на 300 місць, 5 двоповерхових котеджів на 4 номери кожен, бювету, лікувальних кабінетів, критого басейну на 4 доріжки, 10 спортивно-ігрових майданчиків, конференц залу.

Лікувальний центр надаватиме послуги із оздоровлення та лікування хронічних захворювань суглобів, хребта, кісток, м'язів, сухожиль, нервової системи, гінекологічних, шкірних, судинних захворювань. Використовуючи мінеральну воду проводитиметься лікування захворювань внутрішніх органів, зокрема захворювань шлунку, кишечника, жовчнокам'яних хвороб, запалення жовчного міхура, хронічних захворювань сечовивідних шляхів, хвороб обміну речовин (цукровий діабет, ожиріння, сечокислий діатез) та лікування щитовидної залози.

На другому етапі, планується здійснити будівництво цеху з розливу мінеральної води. Для цього проведено наукові дослідження мінеральної води та отримано медичний висновок щодо її лікувально-столового використання. За своїми властивостями вода прирівнюється до мінеральних вод «Трускавецька», «Куяльник», «Старая Русса» та «Єсентукі 17». Також отримано спецдозвіл на користування надрами.

Проект заплановано реалізувати на земельній ділянці площею 4,3 га, яка знаходиться в оренді на 49 років. Виготовлене та погоджене містобудівне обґрунтування. Розроблена проектно-кошторисна документація, яка пройшла державну експертизу. Отримано всі необхідні дозволи на початок будівельно-монтажних робіт.

Потреба в інвестиційних коштах, за оцінками, становить 20 млн. дол. США.

У разі реалізації проекту буде досягнуто наступного ефекту:

- створення нових 260 робочих місць, розвиток малого та середнього бізнесу;

- надання лікувально-оздоровчих, медичних, відпочинкових послуг для громадян України та інших держав;

- створення екологічно-чистої зони, інфраструктури, яка сприятиме реабілітації  та рекреації осіб.

Сподіваємось, що презентовані проекти зацікавлять потенційних інвесторів та спільними зусиллями влади і бізнесу вони будуть реалізовані, що сприятиме економічному розвитку як Буковини, так і України в цілому.

З тізерами проектів можна ознайомитись за посиланням на офіційному сайті Форуму: https://re-think.com.ua/projects/chernivetska-oblast/

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews