Буковинським школярам розповіли про історію та сучасність Служби порятунку

04.11.2019 06:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Першого листопада п’ятикласники Колінковецької ЗОШ Хотинського району зібрались разом та приїхали до обласного центру, аби відвідати музей пожежно-рятувальної справи Буковини.

Під час екскурсії дітям продемонстрували, як працювали вогнеборці колись. Школярі переглянули фото пожежних машин минулих століть, подивилися, як змінювалися з часом форма та бойовий одяг рятувальників. Окрім цього, відвідувачам пояснили, чим займаються працівники Служби порятунку зараз, окрім ліквідації пожеж.

Дітям розповіли, як піротехніки знищують артснаряди та міни, показали макети вибухонебезпечних предметів часів минулих Світових воєн, відеоролик, до чого може призвести необачність людей при знаходженні вибухонебезпечного предмета та навчили, як правильно діяти, коли натрапив на підозрілу знахідку. Після цього учні  оглянули фотовиставку «Вони рятують людські життя» – знімки про роботу рятувальників  під час надзвичайних ситуацій, наслідків ДТП – та колекцію захисних касок рятувальників, побували у кімнаті пам’яті Чорнобиля.

Приємним завершенням екскурсії в музеї стала для школярів можливість відвідати ще 1 державну пожежно-рятувальну частину. Вогнеборці розповіли школярам про свою щоденну роботу, продемонстрували пожежні автомобілі та спец обладнання, а наостанок провели роз’яснювальну бесіду щодо важливості дотримання правил безпеки і відповіли на всі запитання, які виникли у дітей.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews