Буковинські освітяни беруть участь у міжнародній конференції

06.11.2019 19:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Буковинська делегація освітян, яку очолює в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Ісопенко бере участь у міжнародній конференції  «Нова Українська Школа: Компетентності лідерства та менеджменту керівників опорних шкіл для підвищення якості освіти».

Основне на конференції - питання щодо ролі керівництва опорного закладу освіти в процесі реформ, як керівні команди та певні інструменти для розвитку якості освітньої діяльності, в тому числі стратегія розвитку школи, можуть допомогти в таких процесах.

Учасники заходу говоритимуть про таке:

- опорна школа: доступ до якісної освіти;

- розвиток якості освітньої діяльності як шкільний процес;

- роль керівника школи у сертифікації вчителів;

- професійний стандарт керівника закладу загальної середньої освіти: основні підходи до їх розроблення;

- презентація проєкту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах».

Крім того, учасники конференції відвідають засідання круглих столів, під час яких обговорюватимуть питання в контексті змін: опорна школа в умовах децентралізації, якість освітньої діяльності та розвиток опорного закладу освіти. Також гості заходу працюватимуть у різноманітних секціях.

Довідково. Наразі у Чернівецькій області створено 15 опорних закладів. Згідно перспективного плану заплановано створити ще 34.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews