Посилення активізації євроатлантичної інтеграції - завдання Чернівецької ОДА

06.11.2019 21:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


В. о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк видав доручення №77-П «Про виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2019 рік на регіональному рівні».

Документ прийнятий задля посилення активізації євроатлантичної інтеграції на Буковині і ним передбачене виконання програми заходів, що додається.

Згаданий план заходів до кінця року доручено виконати структурним підрозділам обласної державної адміністрації, структурнім підрозділам апарату ОДА, а також територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Одним з найважливіших цілей плану заходів є пріоритетні завдання з розвитку сектору безпеки та оборони України відповідно до принципів та рекомендацій НАТО.

Серед них – функціонування трирівневої системи психологічної допомоги ветеранам війни та військовослужбовцям, звільненим в запас, функціонування системи фізичної та медичної реабілітації ветеранів війни, соціальна та професійна адаптація ветеранів війни. Це питання стосується Департамент соціального захисту населення, охорони здоров'я, освіти і науки ОДА.

Окрім того, окремим пунктом йдеться про створення системи екстреної медичної допомоги за єдиним телефонним номером 112.

Так,  Департаментам охорони здоров'я, освіти і науки ОДА, управлінню цивільного захисту населення ОДА, відділу взаємодії з правоохоронними органами апарату ОДА, управління Державної служб з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Головне управління національної поліції у Чернівецькій області необхідно здійснити із залученням іноземних експертів оцінку спроможностей діючих ситуаційних центрів, чергових та диспетчерських служб, підрозділів інформаційного забезпечення до впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером.

Потрібно розробити концепцію впровадження та проєкту документацію щодо побудови системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews