На Буковині розвиватимуть туризм

09.11.2019 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецька область володіє значними туристично-рекреаційними ресурсами. Саме тому обласна державна адміністрація визначила розвиток туризму одним із пріоритетних напрямків регіонального розвитку області, що дасть можливість створити сприятливі умови для діяльності в туристично-рекреаційній сфері, наслідком чого буде відкриття нових можливостей для інвестування як масштабних, так і невеликих проєктів.

Територія Чернівецької області, яка знаходиться на південному заході України та розташована в трьох природних зонах: лісостеповій (між річками Дністер та Прут), передгірській (між Карпатами та річкою Прут) та гірській – Буковинські Карпати, з середньою висотою 900 м над рівним моря та найвищою вершиною – г. Яровиця (висота – 1574 м), має унікальний потенціал для розвитку більшості видів туризму.

Вдале географічне розташування, сприятливі кліматичні умови, особливості рельєфу (компактне розміщення рівнинної, передгірської та гірської частини, долини рік із каньйоноподібними ділянками), наявність багатьох компонентів рекреаційних ресурсів, багатої історико-культурної спадщини, тривале співіснування різних культур та традицій на відносно невеликій території, є чинниками розвитку туристичного та природноресурсного потенціалу краю. За умови вдалого використання зазначених чинників, значний розвиток можуть отримати іноземний, внутрішній та місцевий туризм, який може мати «класичний» характер екскурсійно-ознайомчих турів, а може бути рекреаційним, лікувально-оздоровчим, спортивним, краєзнавчим, зеленим (відпочинок/праця у сільських садибах), мисливським або рибальським, промисловим тощо. Сприятливі можливості є для розвитку спортивних видів туризму.

Зокрема, водного, пішохідного, гірського, альпінізму, кінного, лижного та велосипедного.

Чернівецька область є мультикультурним регіоном, що має значний туристичний та рекреаційний потенціал, адже саме її територія – це перехрестя трьох історико-етнографічних районів (Буковина, Бессарабія, Гуцульщина). Крім того, регіон вважається південно-західним форпостом Київської Русі (України-Руси), співочою столицею країни та батьківщиною «Червоної рути», місцем проживання видатних історичних постатей.

Буковинський край багатий на пам’ятки історії та культури (автентичні історичні пам’ятки української, австрійсько-німецької, румунської, польської, молдавської, єврейської, турецької та інших культур).

Чернівці та Чернівецька область також мають значну кількість об‘єктів історико-архітектурної спадщини. Ба більше, поєднання різних архітектурних стилів, а саме бароко, готика, модерн, класицизм, еклектика, конструктивізм та ін., свідчить про мультиархітектурність регіону.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews