Дитячий садочок з басейном за 50 мільйонів хочуть побудувати на Буковині

16.11.2019 12:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

популярне


Гроші на реалізацію цього проекту просять у держави.

У селі Чагор однойменної об'єднаної територіальної громади розробили проект будівництва сучасного дитячого садка із басейном, на який потрібно 50 мільйонів гривень.

Оскільки у громади немає таких грошей, вони беруть участь у різних грантах та державних програмах і сподіваються віднайти необхідні кошти для будівництва садочка. Про це кореспонденту ІА АСС розповів голова громади Георгій Коблюк під час прес-туру, організованого Чернівецьким центром розвитку місцевого самоврядування.

Незважаючи на те, що у Чагорській громаді є 4 школи і три дитсадки, цього замало, щоб охопити дошкільною та шкільною освітою усіх дітей ОТГ. Тому тут дуже сподіваються на державну допомогу у фінансуванні проєктів будівництва дитячого садка та школи у центрі громади.

«Наразі у нас більше 600 дітей дошкільного віку та 433 школярів не охоплені нашими навчальними закладами. Так як ми приміська громада, то багато з них навчаються в обласному центрі або відвідують заклади сусідніх громад. Ми розробили проект сучасного дитячого садочка за новими технологіями в селі Чагор на 150 дітей з басейном. Але вартість будівництва такого садочка складе приблизно 50 мільйонів гривень. Ми беремо участь у різних грантах, проєктах і сподіваємось найближчим часом кошти на будівництво нового садочка таки знайдуться», – каже голова Чагорської громади Г. Коблюк.

Джерело: acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews