Буковина: військові комісаріати відповідатимуть стандартам НАТО

19.11.2019 22:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій області тривають заходи щодо поетапного переходу військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Структура органів місцевого військового управління, яка замінить радянську систему, відповідатиме стандартам НАТО та покликана підвищити ефективність роботи з військовозобов'язаними, резервістами і ветеранами в системі надання послуг з їх соціального і правового захисту.

ТЦК та СП діятимуть за двома основними напрямками - оборонному та соціальному. Оборонна робота полягатиме в комплектуванні особовим складом Збройних Сил України, організації та веденні територіальної оборони, соціальна - в наданні соціальної, юридичної підтримки військовослужбовцям, військовим пенсіонерам, тим хто перебуває в резерві, ветеранам війни та їх сім’ям.

Реформовані військкомати нагадуватимуть центри надання адміністративних послуг: в них буде ресепшн та місця прийому людей профільними фахівцями.

Переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки планується завершити до 30 грудня 2019 року як в області, так і по всій Україні.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews