У Чернівецькій області оштрафували 9 суб’єктів господарювання

21.11.2019 21:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

19 листопада в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Богдан Бойчук провів чергове засідання обласної робочої групи з питань моніторингу урожайності сільськогосподарських культур та плодів в агроформуваннях області, ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, трудових відносин між суб’єктами господарювання та повноти сплати податків до бюджетів всіх рівнів.

Бойчук Богдан повідомив, що за січень-жовтень 2019 року індекс виробництва продукції сільського господарства, порівняно з аналогічним періодом минулого року, в усіх категоріях господарств області склав 97% і за обсягом та темпом це 23 місце в загальноукраїнському рейтингу. В тому числі індекс виробництва продукції рослинництва склав 95% (80,3% – в господарствах населення та 103,9% – в сільгосппідприємствах).

Також заслухали інформацію начальника управління аналізу статистичних даних Головного управління статистики у Чернівецькій області Марії Коропотницької щодо попередніх підсумків збирання сільськогосподарських культур в 2019 році. Так, згідно статистичних спостережень, станом на 01 листопада 2019 року всіма категоріями господарств області зібрано 630,1 тис.тонн зернових та зернобобових культур, що на 9,6% більше , ніж торік, в тому числі в сільгосппідприємствах - 234,3 тис.тонн (113,6% до минулого року). Однак, порівняно з минулим роком, зменшилось виробництво ріпаку, сої, соняшнику, картоплі. Це зумовлене скороченням посівних площ цих культур (переважно в сільгосппідприємствах) та зниженням їх урожайності через складні погодні умови, що склались у вегетаційний період. Також отримали менший як в минулому році врожай плодів. Відповідно, це вплинуло на загальний показник виробництва сільськогосподарської продукції в області. Наразі уточнена інформація щодо площ та валових зборів врожаю сільгоспкультур в 2019 році.

Крім того, обговорили підсумки проведеної роботи щодо уточнення площі багаторічних насаджень (садів) у всіх категоріях господарств області, проведення перевірок сільгосппідприємств області (в т.ч. садівничих господарств) стосовно обліку чисельності працівників та оформлення з ними трудових угод. Також проінформували на нараді про декларування земель сільськогосподарського призначення та сплату податків.

Відповідно, за результатами проведеної роботи ГУ Державної фіскальної служби у Чернівецькій області за 10 місяців п.р. за несвоєчасне подання «загальної» («звітної») податкової декларації до 9 суб’єктів господарювання застосувало штрафні санкції на суму 1,53 тис.грн., а при встановленні фактичних площ обробітку земель, збільшено на 67,3 га оподатковувані площі та збільшено податкове зобов’язання на 63 тис.грн. (5-ти суб’єктів господарювання – платників єдиного податку 4 групи) та ще 3-ма сільгосппідприємствами буде подано уточнюючі декларації по збільшенню оподатковуваних площ сільгосппризначення на 42,1 га.

Управління Держпраці у Чернівецькій області за підсумками інспекційних відвідувань та відвідувань суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про працю здійснило оформлення 546 працівників, відносно 12 роботодавців винесено 17 постанов про накладання штрафу за порушення законодавства про працю на суму 1184682 грн., в т.ч. 250380 грн. за 2 «нелегалів».

ГУ Держгеокадастру у Чернівецькій області за 2018 рік та 10 місяців поточного року в 4-х районах області  провело 25 перевірок дотримання вимог земельного законодавства під час використання земель, наданих для ведення сільського господарства (угіддя, рілля) для вирощування багаторічних насаджень. Виявлено 22 порушення (вжито заходів адміністративного впливу за ст. 55 КУпАП). 

У ході засідання також обговорили питання щодо сплати фізичними особами  податків до бюджету, орендної плати за земельні паї.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews