Третя Школа ораторського мистецтва для молоді відбулася на Буковині

25.11.2019 23:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

21 листопада 2019 року у приміщенні Кіцманської гімназії №2 за сприяння управління молоді та спорту обласної державної адміністрації представники Чернівецького осередку ВМГО «Федерація дебатів України», провели третю із чотирьох запланованих шкіл ораторського мистецтва для молоді з сільської місцевості.

Учасниками заходу стали учні з навчальних закладів Кіцманського району для яких було організовані пізнавальну тренінгову програму на тему ораторського мистецтва та ведення дебатів. Запрошені спікери ділилися з учасниками тренінгу наступним:

- про правила і техніку аргументування;

- про шляхи ефективного переконання;

- про основи ораторського мистецтва та поради;

- практикум із успішного публічного виступу;

- про невербальний блок комунікації (жести, міміка, одяг та простір);

У другій частині тренінгу учасники мали змогу застосувати набуті знання на практиці. Учасники дебатували про доцільність самостійного вибору предметів у навчальних закладах, про те чи етично щоб виробники тютюнових та алкогольних напоїв виступали спонсорами спорту, а також на не зовсім серйозні теми в яких, втім, вони виносили доволі серйозні аргументи та парадигми. Ці пробні дебатні раунди оцінювали не лише зі сторони дебатів, а й зі сторони ораторського мистецтва.

Разом це дозволило учасникам школи отримати навички які високо цінуються у сучасному суспільстві та гарантовано знайдуть собі застосування у їх подальшому житті.

По завершенню заходу учасники отримали сертифікати про участь та запрошення надалі приєднатися до Чернівецького осередку ВМГО «Федерація дебатів України» щоб і надалі розвивати себе та свої навички

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews