У Чернівцях відкрили навчально-практичний центр електротехнічних робіт

28.11.2019 19:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відкрили навчально-практичний центр електротехнічних робіт.

Для якісної професійної підготовки кваліфікованих робітників важливо сьогодні вдосконалювати практичну підготовку,  впроваджуючи у навчальний процес новітні виробничі технології із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів. 

З цією метою у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відкрили навчально-практичний центр електротехнічних робіт з професій: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та устаткування.

«Варто відзначити, що впродовж 2017 - 2019 років значна увага приділялась створенню навчально-практичних центрів професійного спрямування. На сьогодні в області створили і працює 5 навчально-практичних центрів, сьогодні відкриваємо ще один», - підкреслила Ірина Ісопенко, в.о. директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Ірина Ісопенко наголосила на важливості забезпечення взаємозв’язку між теоретичними знаннями та практичними навиками майбутніх фахівців. Крім того, обладнання, яке є в Центрі, таке ж, як і використовується на сучасному виробництві електротехнічної галузі, що дасть змогу випускникам швидше адаптуватися. 

За кошти субвенції з державного бюджету у розмірі 630 тис. грн. закуплили: станок свердлильний Bosсh PBD40.710Dn,  станок свердлильний EINHELL TC-BD (Німеччина), верстат заточувальний  FDB LT-450. 450Вт,  лазерний рівень Tekhmann TSL-12G (Німеччина), пилосос побутовий з підключенням електроінструментів  Stihl SE 62E (Німеччина), перфоратор  Makita HR-2470 (Японія), шурупокрут ударний   Makita TD 127DWE(Японія), прес гідравлічний, трьохопорний штатив Tekhmann TT-1300 (Німеччина), набір інструментів для електриків Yato YT – 8 комплектів,  багатофункціональні пристрої – 2 шт., набори інструментів – 15 комплектів, електромеханічні інструменти – 15 комплектів, спецодяг – 15 шт., драбини секційні – 2 шт, стенди з натуральними зразками – 14 шт., вуличне освітлення на сонячній панелі – 2 шт. меблі та металеві шафи для інструментів.

Заклад  освіти придбано матеріал (труба квадратна металева та кутник, лист перфорований, стільниці та бокові панелі) та виготовлено руками майстрів виробничого навчання 15 робочих місць «Стіл електромонтажника». Всі столи оснащено електротехнічним устаткуванням для виконання практичних робіт здобувачів освітніх послуг.

Ремонт приміщення під навчально-практичний центр електротехнічних робіт зробили спецкоштом закладу освіти на суму 83700,00 грн.: було демонтовано старе обладнання та меблі, проведено комунікації, ремонт стелі (обшивка металопрофілем), встановлено енергозберігаючі світильники, зроблено ремонт стін, укладено підлогу плиткою, придбано комплекти стендів з охорони праці.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews