Чернівчанин сплатить чверть мільйона штрафу за нелегальних працівників

03.12.2019 09:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Трьох працівників виявили під час перевірки податківців.

Працівники управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернівецькій області за десять місяців поточного року провели 60 документальних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності на предмет дотримання умов оплати праці та 161 фактичну перевірку щодо виплати зарплати в «конвертах», серед яких підприємства, установи, організації та ФОПи -  інформують у відомстві.

Як результат: порушення у виплаті заробітної плати виявлені на 55-ти підприємствах та в 5-ох підприємців. Донарахування на порушників склали – 6,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, також 791,6 тисячі гривень військового збору та 125,9 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Щодо вищевказаних фактичних перевірок, з усіх перевірених - 50 бізнесменів порушили вимоги чинного законодавства, оскільки у них виявлено 202 неоформлених найманих працівників.

Так, наприклад у жовтні цього року податківцями проведено 7 фактичних перевірок де виявлені порушення. Так, зокрема:  в одному з ресторанних закладів області виявлено 3-х «сірих» працівників. Також у трьох господарників, які здійснюють діяльність у сільському господарстві в області виявлено 10 неоформлених осіб. Матеріали даних перевірок направлено до управління Держпраці у Чернівецькій області для вжиття необхідних заходів.

В цілому з початку року, за результатами роз’яснювальної та контрольно-перевірочної роботи фахівців податкової служби області, роботодавцями надано повідомлення про прийняття на роботу  22743  найманих осіб. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews