У Чернівцях поліція навчала громадян, як уберегтися від насильницьких дій (Відео)

11.12.2019 22:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

11-го грудня буковинські поліцейські долучилися до всеукраїнського флешмобу, організованого Національною поліцією України. На Центральній площі Чернівців для городян і гостей міста працювали декілька локації, де можна було дізнатися, що робити й куди звертатися у разі проявів домашнього насильства.

З 25-го листопада по 10-те грудня правоохоронці проводили профілактичні заходи під назвою «16 днів проти насильства». Їх завершенням став флешмоб #ДійПротиНасильства, у якому також взяли участь організації, що надають безкоштовну правову та соціально-психологічну допомогу.

Під час акції фахівці надавали громадянам консультації, роз’яснили ознаки фізичного, психологічного, економічного та сексуального видів насильства; розповіли, куди звертатися по допомогу та на які соціальні послуги можна розраховувати жертвам насильників. Усі охочі отримали спеціальні друковані пам’ятки з необхідними порадами та контактами.

Окрім цього, на спеціальному стенді «Долоньки проти насильства» кожен міг залишити своє побажання про безпечне середовище без насильства та агресії.

Наймолодшим учасникам акції поліцейські розповіли також про булінг і як протидіяти цьому негативному явищу.

«Ми хочемо привернути увагу кожного до проблеми насильства», – розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Юрій Телегуз. – «Впевнений: чим більше люди знатимуть, як захистити себе та оточуючих від насильницьких дій, тим ефективніше ми зможемо побороти цю проблему».

 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews