Чернівчани можуть залишитися без тепла?

18.12.2019 09:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Через теплу погоду Теплокомуненерго майже не отримує коштів за тепло від чернівчан.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук покинув сесійну залу через небажання депутатів голосувати за важливі рішення, серед яких і виділення фінансової допомоги комунальним підприємствам. Відтак, за словами мера, це поставило під загрозу опалювальний сезон у Чернівцях. Після демаршу міського голови депутати після перерви продовжили сесію та повернулися до розгляду цього питання. Відтак, вони проголосували за виділення коштів.

Олександр Меленчук, керівник комунального підприємства "Чернівцітеплокомуненерго", розповів, що на покриття яких витрат необхідна фіндопомога.

"У першу чергу, це виплата зарплати та покриття боргів за електроенергію. Цього року маємо аномально теплу зиму. Тож, майже не отримуємо доходів від абонентів", - каже О. Меленчук. 

За його словами, коштів, що отримує підприємство, вистачає хіба що розрахуватися з боргами за газ та на витрати за виїзди на аварійні виклики. Загалом, ціна питання, аби підприємство залишилося "на плаву", складає 10,5 мільйонів гривень.

"Інакше ми можемо просто зупинитися. Люди просто не вийдуть на роботу через невиплати заробітної плати. А якщо й вийдуть, не буде коштів для виїздів на аварійні виклики", - каже Олександр Меленчук.

Відтак, частину коштів підприємство все ж отримає. Виділення додаткової фіндопомоги розглядатимуть на наступній сесії.

Джерело: acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews