На Буковині для кандидатів у прийомні батьки провели навчальний семінар-тренінг

24.12.2019 23:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже втретє у 2019 році провів навчальний семінар-тренінг для кандидатів у прийомні батьки, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників та усиновителів.

За поданням районних та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у навчанні взяли участь 9 сімей кандидатів із Заставнівського, Сторожинецького, Хотинського районів області та міста Чернівці.

Учасники ознайомились з основними положеннями чинного законодавства щодо функціонування сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, визначили роль прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сімей опікунів, піклувальників для забезпечення захисту прав та інтересів дітей-сиріт.

Завдяки інтерактивним вправам, демонстрації відеоматеріалів учасники дізналися про закономірності розвитку дітей на різних вікових етапах, методи та форми виховання та налагодження взаємин з дітьми, важливість роботи в команді задля створення найкращих умов для розвитку дитини.

Проходження тренінгового курсу дає можливість кандидатам у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники та усиновителі отримати знання щодо шляхів формування життєвої компетентності дитини та її підготовки до самостійного життя.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews