За перший місяць опалювального сезону буковинці заборгували півмільярда гривень за газ

30.12.2019 09:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Загальна заборгованість за газ мешканців Чернівецької області перевищила 517 млн грн.

Станом на 1 грудня 2019 року, борг побутових споживачів Чернівецької області склав 517,2 млн грн. Загалом за газ боргують 183 тис. споживачів блакитного палива області. Найбільша заборгованість у жителів м. Чернівці – це 40% від загальної суми боргу, - пише nb.cv.ua.

Задля забезпечення безперебійного газопостачання ТОВ «Чернівцігаз Збут» закликає вчасно сплачувати за спожитий газ, оскільки боржників компанія зобов'язана передати на відключення.

«В нас є споживачі, які заборгували 142 тис. грн, 98 та 66 тисяч гривень. Газопостачання таким споживачам відключено, а матеріали передані на примусове стягнення. І, оскільки, до завершення року залишилося менш як два тижні, ми звертаємося до споживачів природного газу з проханням погасити борги за отримані послуги.

Аби не накопичувати заборгованість, радимо вчасно розрахуватися за спожиті об’єми газу, щомісяця передавати показання лічильника та контролювати стан особового рахунку безпосередньо через Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільний додаток 104 Mobile або ж чат-бот 7104ua у месенджері Viber», - розповідає директорка ТОВ «Чернівцігаз Збут» Катерина Параска.

Також в «Чернівцігаз Збут» повідомили, що споживачам, які порушили термін оплати за договором до заборгованості буде нарахована ще й пеня, а отримувачі пільг та субсидій за наявної простроченоїа заборгованості можуть втратити допомогу держави в частині оплати за послуги газопостачання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews