У Чернівецькій області створюють Госпітальну раду

13.01.2020 09:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У Чернівецькій області розпочато процес створення Госпітальної ради. Від Чернівецької обласної державної адміністрації були скеровані листи до органів місцевого самоврядування, громадських організацій та приватних медичних установ щодо делегування представників для включення до складу Госпітальної ради Чернівецької області.

При госпітальному окрузі Чернівецької області, який сформований відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 р. №1074 «Деякі питання створення госпітальних округів», утворюють Госпітальну раду.

Згідно з цією Постановою, госпітальний округ – це функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщених на відповідній території, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги населенню такої території.

Госпітальний округ створюється з метою організації мережі закладів охорони здоров’я на певній території й не є окремим організаційно-правовим рівнем організації виконавчої влади, окремою юридичною особою чи суб’єктом господарювання.

Враховуючи зміни, внесені Постановою Кабміну від 27.11.2019 р. №1074, госпітальний округ вважається створеним і функціонує в межах області. Відтак, у Чернівецькій області – один госпітальний округ.

У межах кожного госпітального округу передбачено створення Госпітальної ради.

Госпітальна рада утворюється головою облдержадміністрації як консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації для розроблення пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я та організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі.

За матеріалами МОЗ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews