На Буковині буде п'ять опорних лікарень

17.01.2020 19:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг в Україні, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.  

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

За інформацією в. о. заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталії Гусак, на Буковині буде 5 опорних лікарень:
Чернівецька обласна клінічна лікарня 
Лікарня швидкої медичної допомоги, Чернівці 
Сокирянська ЦРЛ
Сторожинецька ЦРЛ
Вижницька ЦРЛ

До переліку включено заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:
- безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини;
- своєчасність доступу до медичної допомоги;
- економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів.

Ці заклади матимуть відповідне робоче навантаження та забезпечать належний рівень безпеки пацієнта.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews