Буковинські рятувальники співпрацюватимуть із канадськими колегами

24.01.2020 23:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Відеоконференція за участі працівників Служби порятунку Буковини та керівників пожежних частин міста Саскатун, що у канадській провінції Саскачеван, відбулася 22 січня в Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області.

Міжнародна співпраця між рятувальниками стала можливою завдяки дипломатичним домовленостям, над якими працювали голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, керівник патронатної служби апарату Чернівецької ОДА Сергій Нежурбіда та радниця мерiї мicта Саскатун Енн Iванчук.

Під час спілкування буковинські рятувальники ознайомили своїх канадських колег з матеріально-технічною базою пожежно-рятувальних підрозділів області, проведенням тактико-спеціальних навчань рятувальників, підготовкою кадрів, організацією просвітницьких заходів серед дітей та молоді тощо.
Канадці ж розповіли про організацію несення служби у своїй країні, сучасні технічні засоби, які використовують рятувальники при ліквідації пожеж чи надзвичайних ситуацій тощо.

Відтак сторони обговорили основні напрямки майбутньої співпраці. Зокрема, рятувальники з України та Канади домовилися реалізовувати спільні місцеві та міжнародні проєкти, обмінюватися інформацією про системи, плани та навчання, здійснювати просвітницьку діяльність серед дітей та молоді, організовувати різноманітні заходи тощо.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews