На Порубному митники конфіскували 15 тисяч літрів гербіциду

29.01.2020 09:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Через пункт пропуску "Порубне" прямував вантаж із використанням подвійного пакету документів. 
 
Вартість товару завищено більш ніж удвічі, спробу незаконного ввезення якого припинили нещодавно митники Буковини. Різниця між заявленою та фактичною вартістю: 151 200 доларів США та 70 950 євро відповідно. Повідомляє ДФС у Чернівецькій області.

За словами в.о. начальника Буковинської митниці Іллі Самушка, такі дії можуть свідчити про можливе незаконне виведення валютних коштів з України, відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, незаконне отримання надприбутків шляхом формування фіктивної (завищеної) вартості товару, та втрат бюджетних коштів при його реалізації.
 
Так, вантажний автомобіль, який перевозив вантаж з Румунії на адресу українського підприємства, прямував через пункт пропуску «Порубне-Сірет». Для здійснення митних формальностей представник фірми-перевізника з України подав товаросупровідні документи, відповідно до яких у транспортному засобі переміщується вантаж «Гербіцид «NICOGAN OD».

Працівники митниці прийняли рішення щодо проведення поглибленого митного огляду транспортного засобу з вантажем. В результаті встановлено невідповідність заявленій у декларації інформації щодо відправника/продавця, одержувача, а також щодо вартості товару.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України.
 
 15 тисяч  літрів гербіциду для боротьби з бур’янами вартістю майже 1,9 млн.грн. вилучено. Санкції статті також передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews