Стало відомо прізвище підприємця, якого підозрюють в наданні хабара голові Чернівецької облради

05.02.2020 09:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

4 лютого, прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вручено повідомлення про підозру Голові Чернівецької обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Слідством встановлено, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу, повідомили у пресслужбі САП.

У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США.

На сьогодні за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ зібрано достатньо доказів для повідомлення вказаному посадовцю про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Крім того, детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, а саме в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

"Разом з цим повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - додали у пресслужбі САП.

Крім того, особою, яку підозрюють у наданні неправомірної вигоди голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтяну, є підприємець Юрій Кушнір.

Про це повідомляє телеканал UA: Буковина, посилаючись на закриту ухвалу Вищого антикорупційного суду, яка перебуває у розпорядженні журналістів, - пише "Молодий буковинець".

Зазначається, що НАБУ оприлюднило телефонну розмову, в якій, за версією правоохоронців, Іван Мунтян пропонує співрозмовнику створити фірму для конкурсу з оренди санаторію "Брусниця", а "фірма має бути співвласницею тієї, що є у Тарашанах".

Згідно з інформацією на сайті міністерства юстиції, у Тарашанах зареєстрована фірма "Буковинський Хутір". Власницею фірми є Марія Кушнір. Фірма "Буковинський Хутір" є власницею 50% акцій фірми ТОВ "Буковинський оздоровчий комплекс "Брусниця", яке зрештою виграло конкурс на оренду санаторію. Його створили за два дні до нього.

Згідно з документами, які надіслали у відповідь на інформаційний запит журналістів "Буковини", ТОВ "Буковинський оздоровчий комплекс "Брусниця" було єдиним підприємством, яке подалось на конкурс з оренди санаторію.

Під час телефонної розмови чоловік, якого НАБУ вважає підприємцем, каже, що "можливо голова обласної ради погодиться на суму 250 тисяч [доларів]".

У закритій ухвалі Вищого антикорупційного суду, яка опинилась у розпорядженні Суспільного, йдеться про те, що Іван Мунтян сказав Юрію Кушніру дати йому 200 тисяч доларів, тоді Мунтян посприяє передачі в оренду санаторію "Брусниця" на 49 років.



Згідно з цією ухвалою, детективи НАБУ проводили обшуки на робочому місці Юрія Кушніра - на підприємстві "БАТ-ЦЕНТР". Воно розташоване у Чернівцях на вулиці Південно-Кільцевій. За цією ж адресою зареєстрований ТОВ "Буковинський оздоровчий комплекс "Брусниця". Під час обшуку у кабінеті вилучили 64 000 доларів. Представник Юрія Кушніра сказав у суді, що саме ці гроші, зазначені в деклараціях дружини та доньки Юрія Кушніра.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews