Чернівці одні з перших отримають тест-системи перевірки на наявність коронавірусу

27.02.2020 12:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Саме Буковина лідирує серед кількості заробічан в Італії.

Тест-системи для виявлення коронавірусу будуть направлені спочатку до Чернівецької, Львівської та Закарпатської областей, про це заявив на брифінгу у Нових Санжарах в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін.
 

Ми запланували таким чином, що це буде поетапний процес (розподілу тест-систем для виявлення коронавірусу — ред.). Ми маємо також проводити навчання фахівців-вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів. Першим пріоритетом, і ми очікуємо, що наприкінці цього тижня або на початку наступного такі тест-системи будуть перш за все спрямовані у три основні області. Це Львівська, Чернівці і Закарпатська області. Це перші регіони, які отримають такі тест-системи, - сказав Кузін.

 
З його слів, спочатку буде проведено навчання фахівців, які після цього зможуть працювати на локальному рівні, -  пише УНН.
 

Це - регіони, де, за нашими даними, найбільша кількість осіб, які працювали в Італії. Ми також очікуємо повернення таких осіб у зв’язку з ситуацією в Італії, - пояснив представник МОЗ.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews