В Україні зафіксовано перший випадок коронавірусу

03.03.2020 13:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Епідемія коронавірусу вплинула і продовжує впливати на різні регіони світу.

3 березня перший офіційний випадок зафіксували в Україні.

Заступник міністра охорони здоров'я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко 3 березня повідомив, що у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом.

Інфікований — житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску в Чернівецькій області.

Відомо про 5 випадків зараження українців у світі: четверо інфікувалися на лайнері Diamond Princess та одна українка в Італії.

3 березня

Кількість інфікованих китайським коронавірусом у світі зросла до 90 936. Більшість випадків інфікування, 80 026, зафіксували на материковому Китаї. Продовжує зростати кількість інфікованих у Південній Кореї — до 4 812 та Італії — до 2 036. З початку спалаху коронавірусу від хвороб, спричинених інфекцією, померли 3 117 людей, зокрема 66 в Ірані та 52 в Італії. Водночас 47 995 пацієнтам вдалося одужати. Це дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Хопкінса.

COVID-19 — це інфекційне захворювання, спричинене коронавірусом, невідомим науці раніше. Вірус вперше зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Тоді більшість людей, уражених новим вірусом, були пов’язані з ринком в місті Ухань. На цьому ринку продають продукти, тварин тощо. Проте на сьогодні вірус передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини. Найпоширеніші симптоми: Головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках — діарея або кон'юнктивіт. Інкубаційний період триває від 2 днів до 2 тижнів. Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. Перебіг хвороби залежить від імунітету людини. Більшість людей, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров’ям, зазначають в МОЗ. Серед померлих багато людей літнього віку з хронічними захворюваннями.

Основне занепокоєння викликає діапазон вираженості симптомів: деякі люди мають легкі симптоми, інші — тяжко хворіють. Це ускладнює встановлення справжньої кількості заражених та швидкості передачі вірусу від людини до людини.

Як захиститись від нового коронавірусу?

Наразі специфічного лікування та вакцини від уханського коронавірусу не існує. Не захищають від коронавірусу захисні маски, БАДи та гомеопатія, імуномодулятори, засоби «народної медицини».

  • Щоб зробити себе менш вразливим до вірусів: мийте руки; уникайте близьких контактів з хворими; збалансовано харчуйтеся; пийте достатньо рідини; провітрюйте та зволожуйте приміщення; ведіть здоровий спосіб життя; подбайте про достатню кількість сну; не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Джерело: hromadske.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews