Водія, який на Кіцманщині збив на смерть пішохода, затримали

04.03.2020 10:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

ДТП сталася в ніч на 2-ге березня у селі Брусниця. Скоївши наїзд на перехожого, водій не викликав поліцію та лікарів і втік з місця ДТП.

Попри спроби кермувальника переховуватися й уникнути відповідальності за злочин, поліцейські швидко встановили та розшукали його. Порушника поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

На місці аварії працювали співробітники Управління карного розшуку та Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області, а також Кіцманського відділу поліції. Правоохоронці вилучили з місця події уламки транспортного засобу, за якими ідентифікували марку автомобіля – легковик «Mercedes-Benz». Також поліцейські проаналізували записи камер відеонагляду поблизу місця злочину і встановили інші прикмети автівки. На пошуки зловмисника і його транспорту було орієнтовано весь особовий склад поліції області.

Впродовж 12 годин правоохоронці встановили водія, з’ясували, де він сховав автомобіль і розшукали знаряддя злочину. Під час огляду автівки співробітники поліції помітили пошкодження, які явно вказували на причетність до вказаної ДТП. З легковика вилучено об’єкти для проведення молекулярно-генетичної, імунологічної, дактилоскопічної, одорологічної та інших необхідних криміналістичних експертиз. Автомобіль поміщено на спеціальний майданчик для тимчасово-затриманих транспортних засобів.

Також поліцейські встановили місцезнаходження кермувальника – 20-річного жителя Кіцманського району. Під час спілкування з правоохоронцями він зізнався у скоєнні наїзду. Водій розповів, що керував автомобілем у стані сп’яніння. Після наїзду на пішохода заховав автомобіль у підсобному приміщенні на території господарства свого товариша у селі Виноградів, а сам втік до Чернівців.

Наразі вирішується питання оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та обрання запобіжного заходу. За скоєння автопригоди зі смертельними наслідками йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews