Чернівецька міська лікарня № 1 приймає людей з підозрою на COVID-19

24.03.2020 09:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 23 березня Чернівецька міська лікарня № 1 розпочала прийом хворих з підозрою на коронавірус.

Ця лікарня перепрофільована на госпітальну базу для хворих на COVID-19, вона не є класичним інфекційним стаціонаром. Наразі режим медичної установи змінено. Про це повідомили в управлінні забезпечення медичного обслуговування Чернівецької міської ради.

Територію медичної установи умовно поділили на червону, жовту та зелену зони. В одній – прийматимуть містян з підозрою на коронавірус, в іншій – хворих з середніми та важкими формами пневмонії. «Зелена» зона буде використовуватись для медперсоналу. Також медики лікарні готові приймати і вагітних, в яких є підозра на коронавірус.

Головний лікар міської лікарні № 1 Анатолій Петричук поінформував про те, що штат лікарні збільшили на двох лікарів-інфекціоністів.  На сьогодні  у лікарні є 50 місць для прийому хворих на COVID-19, 7 апаратів штучної вентиляції легень та обладнання з моніторами для пацієнтів. Також, в разі потреби, зможуть залучити додатково два апарати з приватних клінік. 

Найближчим часом для лікарні № 1 планується закупити ще 11 апаратів штучної вентиляції легень.  Крім того, міська лікарня №1 має централізовану подачу кисню, також замовлена автономна киснева станція. Як зазначили в управлінні забезпечення медичного обслуговування Чернівецької міської ради, міська лікарня № 1, наразі перепрофільована на госпітальну базу для хворих на COVID-19 і прийматиме лише жителів міста Чернівці.

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews