Чи безпечний розчин, яким дезінфікують Чернівці?

05.04.2020 13:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Коли в Чернівцях почала збільшуватися кількість хворих на коронавірус, місто почали дезініфікувати.

У багатьох виникли питання, чи безпечними речовинами дезінфікують і чи не шкідливі вони для здоров’я, пише molbuk.ua.

У Чернівецькому лабораторному центрі запитанню кореспондента molbuk.ua дивуються. Так само, як дивуються і тому, для чого миють вулиці там, де їздить транспорт. Адже вірус передається від людини до людини, від дотику на поверхні. А миття вулиць, мовляв, нічого не дає.


Чим миють вулиці? розповіли у Чернівецькому міському управлінні Держпродспоживслужби.

Начальник управління Сергій Лазарєв пояснює, рішення про миття вулиць ухвалили колегіально на міської комісії з надзвичайних ситуацій.

– Вулиці миють гіпохлоридом натрію. Це речовина, якою у "Чернівціводоканалі" дезінфікують воду, – каже Сергій Лазарєв. – За нашими рекомендаціями це роблять щодня, особливо ввечері. Пил, бруд – все це не покращує епідемічну ситуацію, тому вирішили запровадити дезінфекцію вулиць. Ми не отримали жодної скарги щодо погіршання самопочуття людей через дезінфекцію вулиць. Запах не є різким. Цю речовину розводять у пропорції 200-250 мл на тонну води. Такий самий розрахунок використовується для дезінфекції води. Цей дезінфектант недешевий, але він ефективний.

Багато інших обласних центрів теж запровадили таку практику.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews