З Чернівців до Києва курсуватиме швидкісний потяг?

30.07.2020 07:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Це питання обговорювали під час візиту Володимира Зеленського на Буковину.

В «Укрзалізниці» розпочали вивчення питання, яке піднімалось на зустрічі Президента України Володимира Зеленського з бізнесменами Буковини під час офіційного візиту глави держави до Чернівців. Мова йде про відкриття швидкісного пасажирського руху Київ-Чернівці. Для цього б мали побудувати окремої гілку залізниці, яка дозволить поїзду на столицю оминати заїзду у Молдову. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав в.о. члена правління Укрзалізниці Роман Веприцький.

За ініціативи народного депутата Георгія Мазурашу в «Укрзалізниці» сьогодні провели спільну нараду з представниками інвесторів які готові до діалогу щодо розвитку таких напрямків як електрофікація ділянок Кам'янець-Подільський-Чернівці та Чернівці- Вадул-Сірет і відкриття швидкісного пасажирського руху Київ-Чернівці. 

Розвиток інфраструктури регіонів це розвиток України в цілому. За ініціативи народного депутата Георгія Мазурашу від Чернівецької області провели спільну нараду з представниками інвесторів, які готові до діалогу щодо розвитку таких напрямків на залізниці:
- будівництва сухого порту на ст. Вадул - Сірет,
- електрофікації ділянок Кам'янець-Подільський-Чернівці, Чернівці- Вадул-Сірет,
- збільшення пропускної спроможності ділянки Гречани-Кам'янець-Подільський,
- відкриття швидкісного пасажирського руху Київ-Чернівці.
Багато треба з’єднати речей, які не з’єднуються для реалізації цих амбітних проектів, але бажаючий шукає можливості, а не бажаючий причини, - написав Роман Веприцький
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews