На Буковині ввели додаткові карантинні обмежувальні заходи

02.08.2020 16:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В Україні ввели чотири рівня епідемічної небезпеки.

Дію карантину на всій території України продовжено до 31 серпня. Зараз, в рамках адаптивного карантину, застосовуються протиепідемічні заходи у відповідності до темпів поширення COVID-19 на тій чи іншій території. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні, або його окремих адміністративно-територіальних одиницях, встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначає рівень епідемічної небезпеки за результатом оцінки епідемічних показників.

Як і раніше, на період дії карантину на всій території України забороняється:

 - перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот;

 - перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

 - самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації.

Залежно від рівня епідемічної небезпеки, запроваджуються додаткові обмежувальні заходи.

Нагадаємо, що станом на сьогодні, серед районів Чернівецької області до зони «жовтого» рівня епідемічної небезпеки належать Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький і Хотинський райони.

До червоної зони карантину потрапив Кіцманський район. Про це пише міністерство охорони здоров‘я України.
 
Всього в Україні за результатами засідання Центральної комісії ТЕБ та НС 31 липня три регіори визначені за рівнем поширення COVID-19 як червоні. 
 
 
До жовтої — Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський.
null

null

null

null

Інтерактивна карту можна подивитись тут

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews