Наслідки Маланки? У Чернівецькій області захворюваність на COVID-19 зросла вдвічі

09.02.2021 07:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У зв`язку із цим ковідні ліжка завантажені на 43%.

На Буковині за останній тиждень зросла захворюваність на COVID-19.

Так, якщо у січні виявляли близько 150 нових недужих на добу, зараз це число наближається до 300. Медична система області вже відреагувала на таку ситуацію. У госпітальних базах додатково розгорнули ще 110 ліжок для пацієнтів із коронавірусом, - пише "Чернівецький промінь".

Про це під час ефіру на своїй сторінці у facebook розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

– Локдаун дав можливість зупинити поширення коронавірусу після новорічних свят. Однак у двох районах області кількість хворих значно зросла, бо там гучно, великими компаніями відзначили початок року. Епідеміологічні розслідування показали, що на Заставнівщині організували данець, а на Сторожинеччині добре помаланкували. Щодня до лікарень тут госпіталізують по 10-18 недужих. Ситуація з ліжками там критична, заповненість – близько 90%, реанімацій – на 100%, – сказала Наталія Гусак.



За її словами, обласний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19 ухвалив рішення переглянути маршрути пацієнтів. Так, хворих із цих двох районів доправляють до обласної лікарні, недужих зі Сторожинеччини приймають у Глибоцькій лікарні. Крім того, у Заставнівській та Сторожинецькій ЦРЛ розгорнули по 30 додаткових ліжок.

Наталія Гусак також розповіла, що загалом госпітальні бази області завантажені на 43%. 1483 ліжка, тобто 85%, забезпечені киснем, причому 930 із них наразі вільні. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews