За романом Марії Матіос «Букова земля» створять туристичний маршрут

13.02.2021 08:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівецькій області оголошено конкурс на розробку туристичного маршруту за романом української письменниці Марії Матіос «Букова земля». Він покликаний посилити увагу до історії та культури краю, природних атракцій, збереження традицій та звичаїв.

Конкурс стартує 15 лютого. Він є відкритим для всіх охочих – представників туристичних та громадських організацій, студентів та учнів навчальних закладів, краєзнавців, істориків, екскурсоводів, письменників. Обмежень за віком, місцем мешкання, національністю немає.

– За кордоном існує практика літературних маршрутів для туристів. Ірландці залюбки ходять слідами «Улісса» Джеймса Джойса, американці – Селінджера та його «Над прірвою у житі» у Нью-Йорку. Є екскурсії за «Майстром і Маргаритою», «Гаррі Поттером», «Кодом да Вінчі» Дена Брауна. Очевидно, що є попит на такі розваги. Людям потрібно не тільки полежати на пляжі, а й осмислене проведення часу, – поділилася думкою літературознавиця Світлана Вардаванян.  

Аби взяти участь у конкурсі, необхідно до 15 квітня заповнити електронну анкету-заявку. Її з 15 лютого можна буде знайти на сайті обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка http://www.library.cv.ua/

Із 1 до 20 вересня учасники конкурсу презентуватимуть розроблені маршрути. Переможців визначить робоча група, до якої увійдуть незалежні експерти у сфері історії, культури та туризму.

Володарі перших трьох місць отримають грошові винагороди – 20, 15 та 10 тисяч гривень. Також є спеціальні призи від Марії Матіос – триденна подорож до Відня, відпочинок у буковинській зеленій садибі та у Яремчі. 

Роман “Букова земля” охоплює період тривалістю у 225 років та широку географію – від маленького хутірка Сірук до світових столиць: Відня, Будапешта, Варшави, Москви – і закінчується 2014 роком – біля Станиці Луганської.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews