Прикордонники Чернівецького загону спільно з румунськими колегами затримали трьох нелегалів з Африки

15.02.2021 20:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Нелегалів з північної Африки, що намагалися порушити кордон та продовжити свої мандри країнами ЄС, затримали прикордонники Чернівецького загону спільно з румунськими колегами.

У ході скоординованих дій із румунськими колегами групою реагування відділу «Порубне» 13 лютого затримано іноземця в 100 метрах від кордону. Чоловіка українські прикордонники виявили посеред ночі за допомогою тепловізора. А про самого «горе-мандрівника» прикордонники дізналися від сусідів, завдяки оперативному обміну інформацією. Правопорушником виявився громадянин Королівства Марокко, при якому не виявилося жодних документів. Як з’ясувалося згодом, невідомим виявився 20-річний студент із Харкова.
Перевіряється інформація щодо усіх обставин правопорушення та кола осіб, імовірно, причетного до організації незаконного переправлення іноземців через кордон. За даним фактом складено адміністративний протокол. Іноземця доставлено до пункту тимчасового утримання Чернівецького прикордонного загону.
Однак, це не останнє затримання незаконних мігрантів на українсько-румунському кордоні цими вихідними. Так, 14 лютого, отримавши випереджувальну інформацію від співробітників оперативних підрозділів щодо можливої протиправної діяльності на ділянку відділення «Нижні Петрівці» відділу «Красноїльськ», в заданий район вирушила група реагування зі службовою собакою. У ході пошукових заходів прикордонники виявили доріжку слідів від двох осіб, що вела в бік кордону. Про це було поінформовано румунських колег. За кілька сотень метрів від кордону правоохоронці сусідньої країни затримали двох громадян Тунісу 1994 та 1996 року народження.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews