У Чернівцях хочуть об'єднати психлікарню та наркодиспансер

17.02.2021 15:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Питання можливого об’єднання обласної психіатричної лікарні та наркологічного диспансеру обговорили під час засідання Госпітальної ради. Заклади працюють у одному фаховому полі та надають допомогу пацієнтам із однаковими нозологіями.

Така реорганізація покращила б фінансове становище психіатричної лікарні. Торік із обласного бюджету на підтримку закладу виділили 6 мільйонів гривень. Колективи обох закладів під час об’єднання планують зберегти.

Після обговорення члени Госпітальної ради вирішили розробити комплексну програму розвитку медичної галузі. Працюватиме над нею робоча група, яку створить при Департаменті охорони здоров'я Чернівецької ОДА.

Крім того, під час засідання обговорили питання ефективного функціонування Чернівецького обласного центру громадського здоров'я та медичної бібліотеки, що входить до його складу.

За словами виконувача обов’язків директора Центру Володимира Антонюка, фонди бібліотеки не поповнювали із 2000 року, лікарі не відвідують заклад. Тим часом, на утримання його на рік необхідно 1,5 мільйона гривень. Тож Госпітальна рада вирішила провести опитування серед медичних працівників області та з’ясувати, як саме слід змінити роботу бібліотеки.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews