У Чернівцях дитячу лікарню перепрофілюють для хворих на SARS-CoV-2

18.02.2021 07:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ситуація із захворюваністю на коронавірус, яка зараз спостерігається у Чернівецькій області, є загрозливою.

Про це у відеозверненні сказав Сергій Осачук, голова Чернівецької ОДА, - повідомляє ІА АСС.

«Хочу наголосити, що в області склалася дуже загрозлива ситуація. Щодня кількість людей, у яких діагностують коронавірус, сягає чотирьох сотень.  Такого не було за весь рік протидії коронавірусу, щоби щодня понад 100 людей госпіталізовували, - наголосив голова ОДА. - Ми постійно збільшуємо кількість ліжок у лікарнях для лікування коронавірусних хворих. Якщо раніше мали завантаженість 50%, але від загальної кількості ліжок 900, то тепер ми маємо понад 50% від загальної кількості 1700 ліжок».

Сергій Осачук зазначив, що найбільш критична ситуація склалася у лікарнях Чернівців. Тому чернівчан наразі готові приймати у Новоселицькій та Герцаївській центральних районних лікарнях.

Також голова Чернівецької ОДА зазначив, що у лікарнях з підтвердженим коронавірусом перебуває дуже багато дітей.

«Ми готові повністю перепрофільовувати лікарні – обласну та інші районні - для надання допомоги тільки людям, інфікованим коронавірусом. Вперше ми запровадимо перепрофілювання міської дитячої лікарні для потреб дорослого населення», - додав Сергій Осачук.  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews