Ліжок і точок доступу до кисню для хворих на коронавірус у Чернівцях поки що вистачає

19.02.2021 07:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині для потреб хворих на коронавірус є 1746 ліжок - найбільше за весь час протидії епідемії COVID-19. Про це повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

За її словами медична система краю готувалася до так званої «четвертої хвилі» коронавірусу. Є можливість швидко розгортати у лікарнях додаткові місця, і наразі ця робота триває. Нещодавно 25 ліжок додали у міській лікарні №1, 25 – у обласній лікарні. Дорослих хворих також прийматимуть у корпусі міської дитячої лікарні, відповідні документи вже подали до Міністерства охорони здоров’я. Це ще 35 ліжок для мешканців Чернівців.

Область має достатню кількість точок доступу до кисню. Зараз їх майже 1400, але в лікувальних закладах триває монтаж стаціонарних систем киснезабезпечення. Тож уже наступного тижня введуть в експлуатацію 90 точок доступу у Сторожинецькій центральній районній лікарні, по 100 – у Новоселицькій і Заставнівській ЦРЛ, а також близько 30 – міській лікарні №3.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews