Держлісгоспи Буковини минулоріч на третину збільшили об'єми продукції з деревини

21.02.2021 12:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Минулого року на потужностях держлісгоспів Буковини було перероблено 169 тисяч кубічних метрів деревини. Порівняно із 2019 роком, об’єми переробленої продукції зросли майже на третину.

Держлісгоспи області експортували у 2020 році 21 тисячу кубічних метрів пиломатеріалів, 1,4 квадратних метри індустріального паркету, а також дрова, паливні брикети і технологічну тріску. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нині на базі державних лісогосподарських підприємств області успішно працюють 10 деревообробних комплексів. Переробкою деревини займається 391 фахівець.

У цехах із деревини виготовляють обрізні та необрізні пиломатеріали, брус, індустріальний паркет, меблеві та паркетні заготовки, брикети, колені дрова, технологічні тріски.

Найпотужніші із переробних комплексів – у ДП «Берегометське ЛГ», ДП «Сторожинецький лісгосп», ДП «Чернівецький лісгосп» та ДП «СЛАП Карпатський держспецлігосп».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews