За останній тиждень ріст захворюваності на коронавірус у Чернівецькій області становить 31%

27.02.2021 22:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З 1 березня на території Чернівецької області діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 лютого. Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в Чернівецькій області реєструється стійке погіршення епідеміологічної ситуації. Кількість нових випадків захворювання порівняно з початком року вже збільшилась у три рази.

- За останній тиждень ріст захворюваності становить 31%.  Аналогічними темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених і підозрілих випадків на COVID-19. Щотижнева кількість госпіталізованих до ковідних лікарень з початку року зросла у три рази. За останній тиждень рівень госпіталізації становить 40% зростання, – підкреслив він.

Крім того,  в регіоні коефіцієнт виявлення нових випадків є одним із найвищих по країні. Також Чернівецька область залишається у трійці регіонів з найбільшою зайнятістю ліжок з киснем. Реанімаційні ліжка наразі зайняті на 55 %, а реанімаційні ліжка кожної 4 виділеної під COVID-19 лікарні регіону вже зайняті на 100%.

Віктор Ляшко підкреслив, що тижневі темпи зростання пацієнтів в ковідних лікарнях пришвидшуються і щодня на 50-60% госпіталізують більше, ніж виписують.

Він наголосив, що в Чернівецькій області протягом останніх трьох днів перевищені два встановлених постановою Кабінету Міністрів № 104 показника: рівень госпіталізації, коефіцієнт виявлення випадків інфікування.

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук підтвердив потребу запровадження червоної зони. Він зазначив, що регіональна комісія ТЕБ та НС вже запровадила жорсткі обмежувальні заходи в регіоні. Зокрема, не працюють всі установи освіти, а сімейні лікарні приймають і консультують пацієнтів без вихідних, також встановлений чіткий порядок, хто має здійснювати госпіталізацію.

За результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення  Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 01 березня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернівецької області.

Відповідно до постанови № 104 від 17 лютого 2021 р. будуть застосовані  обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для зазначеного рівня епідемічної небезпеки.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews