У Новоселицькій лікарні відремонтували терапевтичне відділення

03.03.2021 07:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

10 палат із централізованою подачею кисню, власним душем і туалетом – так виглядає після ремонту терапевтичне відділення Новоселицької центральної районної лікарні. Роботи розпочали торік у середині грудня, вартували вони близько 1,6 мільйона гривень. Гроші виділили із бюджету тодішнього Новоселицького району.

- У лікарні украй потребувало оновлення інфекційне відділення. Однак після того, як приміщення оглянули фахівці, з’ясувалося, що там просідає фундамент і жоден ремонт цьому не зарадить. Тож ми вирішили вкласти гроші у терапію, підвести туди кисень та, за потреби, надавати там допомогу хворим із COVID-19, – пояснив голова нині Дністровської, а раніше Новоселицької районної державної адміністрації Олег Мельничук, який і виступив ініціатором ремонтних робіт у медичному закладі.

За його словами, торік у районній лікарні за гроші із районного кошторису також вдалося висушити підвальні приміщення та придбати нове діагностичне обладнання.

Як пояснив директор Новоселицької центральної районної лікарні Валерій Каралаш, палати поремонтованої терапії розраховані на три ліжка, до кожного із яких підведено кисень. Також у закладі уже працює новий стаціонарний рентген-апарат. Вартує обладнання близько двох мільйонів гривень, його лікарня придбала за кошти Національної служби здоров’я України.

Нагадаємо, раніше заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак зазначала, що інфекційне відділення Новоселицької ЦРЛ у жахливому стані та не підлягає реконструкції. Тому зараз вивчають можливість перенесення його у недобудований пологовий корпус.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews