Злочинцю, який викрав надгробок з кладовища по вулиці Зеленій, "світить" три роки ув'язнення

03.03.2021 22:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Правоохоронці встановили особу, яка викрала надгробок з кладовища по вулиці Зеленій у Чернівцях. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Порушнику загрожує позбавлення волі до трьох років. 

На початку лютого цього року до поліції звернулися охоронці місцевого кладовища та повідомили про те, що невідома особа пошкодила пам’ятник та викрала бронзовий барельєф. 

Для з’ясування обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції. Правоохоронці здійснили низку поліцейські заходів, зокрема опитали працівників комунального підприємства та родичів, які доглядають за могилою, над якою було скоєно наругу, а також переглянули відео з камер спостережень, розташованих неподалік.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що вказане кримінальне правопорушення вчинив житель Кіцманщини. 24-річний буковинець, переслідуючи корисливу ціль для власного збагачення, викрав з могили бронзовий барельєф вартістю 7 тисяч гривень для подальшої її реалізації.

До слова, правопорушник раніше судимий за вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці призначили низку експертиз та перевіряють причетність буковинця до скоєння інших фактів наруг над могилами на території Буковини.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області, наразі вирішується питання повідомлення про підозру правопорушнику у вчиненні цього кримінального правопорушення.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews