Авіарейс з Чернівців до Києва може стати щоденним

Літак 50-річної давнини випуску у належному технічному стані

11.03.2021 14:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Літак АН-24 компанії "Мотор Січ", який виконуватиме рейси до Києва, базуватиметься у Чернівцях. Найперший політ відбудеться 12 квітня із аеропорту в Жулянах, а з Чернівців літак вперше відправиться зранку 14 квітня.

На новому внутрішньому маршруті "Мотор Січ" буде літати тричі на тиждень: по понеділках, середах і п'ятницях. Однак кількість рейсів може збільшитись.

- Для початку ми вивчимо, яким буде попит, - каже начальник служби організації авіаційних перевезень КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім.Л.Каденюка" Микола Гончар. - Ми готові зробити рейс щоденним, усі засоби для цього є. Наразі розглядаємо можливість сполучення із Кишиневом, звідки є багато доступних рейсів лоукост-компаній до Європи. Пробували налагодити співпрацю з Бухарестом, однак вони можуть дозволити тільки чартер. У цьому випадку ми не зможем продавати прямі квитки до Європи. У туристичний сезон не виключаємо відновлення рейсів до Італії та Анталії.

Щодо дискусій навколо того, що літак АН-24, який літатиме до Києва, був побудований ще 50 років тому, працівники аеропорту запевняють:

- Важливий не вік, а стан техніки. Кожен літак проходить безліч перевірок, перш ніж вийти на маршрут. Навіть у Сполучених Штатах Америки досі деякі  рейси обслуговують літаки виробництва 60-х.

Нагадаємо, виліт до столиці з Чернівців - о 7:00 ранку, повернення з Києва о 20:10. Час у дорозі становитиме 1 годину 15 хвилин.


Вартість авіаквитка в один бік становить 1300 грн, туди-назад - 2650 грн. В ціну включено перевезення 20 кг багажу.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews