Для хворих на COVID-19 розгорнуть додаткові ліжка у психіатричній лікарні

12.03.2021 21:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Захворюваність на коронавірус у Чернівцях не зменшується, тому місто шукає можливість створення резервних ліжок. Про це розповіла начальниця управління медичного забезпечення у сфері охорони здоров’я Наталія Калмикова.

- На даний час в місті розгорнуто 321 ліжко під COVID-19, - зазначила вона. - Усього на лікуванні на сьогодні перебуває 281 особа.“ Цього місяця для лікування від коронавірусної хвороби вдалось додатково облаштувати 25 місць у КНП “Міська лікарня №1” та 15 -у КНП “Міська лікарня №4”. Резервні “ковідні” ліжка планують розгорнути й в НКП ЧО “Психіатрична лікарня”. Бо ж там пустує приміщення, з якого нещодавно перевели в обласну лікарню неврологічне відділення. Ми спілкувалися з керівництвом. Вони готові йти нам на зустріч. Ми будемо допомагати їм ліжками. Якщо буде потреба, то й з медичним персоналом.

Щодо забезпечення лікарняних ліжок киснем, то в КНП “Міська лікарня №1” воно відбувається як через централізоване підключення, близько 100 точок, так і за допомогою кисневих концентраторів. Також минулого тижня у  КНП “Міська лікарня №3” запрацювала киснева станція, яку планували запустити у вересні минулого року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews